Translate

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΑΕΚ: Στους Θρακομακεδόνες ο Αδαμίδης


Εχοντας για πρώτη φορά και επίσημα τον τίτλο του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Σταύρος Αδαμίδης βρέθηκε τη Δευτέρα στους Θρακομακεδόνες όπου είχε τετ α τετ με τους Μπάγεβιτς και Δημητριάδη. Συνοδευόμενος από το νέο αντιπρόεδρο, Χάρη Κοσμάτο, βρέθηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας μετά το τέλος της προπόνησης και είχε τετ α τετ με τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Βασίλη Δημητριάδη, οι οποίοι και του ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Αδαμίδης επέλεξε να μην μιλήσει στους παίκτες, κάτι που βέβαια είχε κάνει το Σάββατο στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν η αποστολή για το ματς με την Καβάλα, ωστόσο είχε ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Παντελή Καφέ, ως αρχηγό της ομάδας. Άλλωστε το πέρασμα του νέου προέδρου της ΠΑΕ από τους Θρακομακεδόνες είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα για τον Χάρη Κοσμάτο, ώστε να δει από κοντά και εκείνος τις συνθήκες στις οποίες δουλεύει η ομάδα.

http://www.nooz.gr/sports/aek-stous-8rakomakedones-o-adamidis

ΑΕΚ: Δέσμευση για επιτυχία


http://www.nooz.gr/sports/aek-se-ekseliksi-i-geniki-suneleusi

ΑΘΗΝΑ 15/03/2010

Τιμητική χαρακτήρισε τη θέση του προέδρου στην ΑΕΚ ο Σταύρος Αδαμίδης κι απέστειλε μήνυμα ενότητας για το καλό
της ομάδας. Επισήμανε πως η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι μεγάλη και προανήγγειλε ριζοσπαστικές αλλαγές στην ΠΑΕ, στη Γενική Συνέλευση.

«Να κάνουμε σαφές ότι θα δοθεί εκτενής συνέντευξη Τύπου στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Θα παρουσιαστεί γραπτώς το πλάνο της νέας διοίκησης και θα είμαστε υπόλογοι για την τήρησή του. Θέλουμε να συνεργαστούμε και με τους εκπροσώπους του Τύπου, αλλά να ξέρετε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να πλήξει τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Θα υπάρξουν γρήγορες αποφάσεις στα διοικητικά και αλλαγές στην ΠΑΕ, που θα είναι ριζοσπαστικές. Η ΑΕΚ απέκτησε νέα διοίκηση. Οι ευθύνες όλων είναι ιδιαιτέρως μεγάλες», ήταν τα πρώτα λόγια του Σταύρου Αδαμίδη.

«Αυτό που θέλω να υποσχεθώ στον κόσμο της ΑΕΚ είναι ότι ξεκινώ με μεγάλη θέληση να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις από την τιμητική θέση του προέδρου. Η ΑΕΚ αξίζει να πρωταγωνιστεί και θα παλέψουμε για αυτό. Οι εχθροί της ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένουν πόλεμο και οι φίλοι της ΑΕΚ συνεργασία. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να προστατέψουμε το κύρος της ομάδας. Η δεύτερη, η τρίτη, η τέταρτη ή η πέμπτη θέση δεν αρμόζει στην ΑΕΚ. Αυτό που ζητώ από τον κόσμο της ΑΕΚ είναι ενότητα για το κοινό συμφέρον. Στόχος όλων μας είναι η πρόοδος της ΑΕΚ», συμπλήρωσε ο 36χρονος δικηγόρος.

Νέος αντιπρόεδρος θα είναι ο Χάρης Κοσμάτος, συνεργάτης του κ. Αδαμίδη. Αντιπρόεδρος παραμένει ο Νίκος Νοτιάς, ο οποίος μαζί με τον Πέτρο Παππά θα χρηματοδοτούν αυτή τη νέα προσπάθεια. Νέα μέλη στη διοίκηση είναι ο Κωνσταντίνος Καπετανάκης, ο Δημήτρης Καψής και ο Κώστας Κουδούνας. Στο Συμβούλιο παραμένουν ως εκπρόσωποι της Ερασιτεχνικής και της «Ένωσης 1924» οι κ.κ. Χατζηχρήστος και Χήνας, ενώ θέση θα έχει ως απλό μέλος ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος.

Σε έναν περίπου μήνα θα ακολουθήσει νέα Γενική Συνέλευση, κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της «Λαϊκής βάσης» που έχουν ζητήσει η «Ένωση 1924» με την Ερασιτεχνική. Δηλαδή, να γίνει άνοιγμα της ΠΑΕ στον κόσμο της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που θέλει να εξετάσει η διοίκηση για να κάνει το χατίρι στην «Ένωση 1924» και την Ερασιτεχνική, αφού εκτιμά ότι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να ζητηθεί βοήθεια από τους οπαδούς της ομάδας. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μπουν χρήματα από τους βασικούς μετόχους, να «στρώσει» η ΠΑΕ, να μπουν σε τάξη τα οικονομικά και στη συνέχεια θα ζητήσουν τη βοήθεια του κόσμου σε καλύτερες συνθήκες.

Αναφορικά με το προπονητικό κέντρο, τα πράγματα είναι θετικά. Πρόκειται για μία σύμβαση με 12ετή διάρκεια και θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι. Το ετήσιο μίσθωμα για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ομάδας έχει υπολογιστεί στις 700.000 ευρώ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΑΕΚ
Σήμερα, την 15/03/2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς της:

Α. Εγκρίθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:
1. Αδαμίδης Σταύρος του Δημητρίου
2. Νοτιάς Νικόλαος του Χαραλάμπους
3. Κοσμάτος Θεοχάρης – Ευγένιος του Παναγιώτη
4. Καπετανάκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου.
5. Καψής Δημήτρης του Παναγιώτη.
6. Θανόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου.
7. Κουδούνας Κωνσταντίνος του Δημήτρη.
8. Χατζηχρήστος Δημήτριος του Χρήστου.
9. Κυριάκος Χήνας του Γεωργίου.
Β. Αποφασίστηκε όπως συζητηθεί και εγκριθεί σε νέα Γενική Συνέλευση, η οποία πρόκειται να συγκληθεί εντός μήνα, η Σύμβαση για το προπονητικό κέντρο με ετήσιο μίσθωμα το ποσό των εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000,00€) και μετά την κατασκευή και του τρίτου γηπέδου και των κερκίδων σε αυτό, με ετήσιο μίσθωμα το ποσό των επτακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (720.000,00€).
Γ. Αποφασίστηκε όπως συζητηθεί σε νέα Γενική Συνέλευση η προοπτική αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή που σχετίζεται με αίτημα μετόχων της εταιρείας.

Για την ΠΑΕ ΑΕΚ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Σημείωση: Στο νέο Δ.Σ., οι κ.κ. Νοτιάς και Κοσμάτος, θα έχουν θέση Α’ και Β’ Αντιπροέδρου, αντίστοιχα.