Translate

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

17/5/2016 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2

17/5/2016 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2

17/5/2016 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος (Πρωτάθλημα 2015-2016)
Κυπελλούχος Ελλάδας για 15η φορά στην Ιστορία της στέφθηκε η ΑΕΚ. Η "ψυχωμένη" Ενωση επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στον τελικό του άδειου ΟΑΚΑ και πανηγύρισε τον τίτλο 5 χρόνια μετά, με πολλές χιλιάδες των φιλάθλων της να κάνουν τη νύχτα - μέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια από τους πανυγηρισμούς.
Σκορ Ημιχρόνου: 0-1
MVP Αγώνα: Πέτρος Μάνταλος
Σκόρερς: 85' Ντομίνγκεζ // 39' Μάνταλος, 51' Τζιμπούρ
Σύνθεση ΑΕΚ: Ανέστης, Ντίντακ Βιλά, Κολοβέτσιος, Άρθο, Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Γιόχανσον, Βάργκας (58' Μπακάκης), Αραβίδης (91' Πέκχαρτ), Τζεμπούρ
Προπονητής ΑΕΚ: Στέλιος Μανωλάς
Σύνθεση Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Κασάμι (53' Ιντέγε), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ερνάνι (53' Πάρντο), Φουστέρ (65') Ντομίνγκες, Πουλίδο
Προπονητής Ολυμπιακού: Μάρκο Σίλβα
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Έδρα: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: Κεκλεισμένων των θυρών - Μόνο προσκλήσεις 
https://www.aektoday.com/17-maiou/149-17-5-2016-olympiakos-aek-1-2

17/5/1978 ΑΕΚ - Ολυμπιακός 6-1

Όταν η ΑΕΚάρα ταπείνωνε τους γαυροβάζελους! (vids+pics)

17/5/1978 ΑΕΚ - Ολυμπιακός 6-1


Ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος (Πρωτάθλημα 1977-1978)
Η ΑΕΚ πέτυχε μία από τις πιο σημαντικές και ευρείες νίκες της κόντρα στον Ολυμπιακό. Στη Νέα Φιλαδέλφεια η Ένωση είχε υποδεχθεί τους Πειραιώτες για τον ημιτελικό του Κυπέλλου και ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της δεν θα περίμενε ότι το ντέρμπι θα εξελισσόταν σε παράσταση για έναν ρόλο. Η ΑΕΚ, έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και συνέτριψε με 6-1 τον Ολυμπιακό, παίρνοντας το "εισιτήριο" για τον τελικό.
Σκορ Ημιχρόνου: 3-1
Σκόρερς: 13' Μπάγεβιτς, 36' Κωνσταντίνου, 58' Νικολούδης, 17', 76' και 90' Μαύρος // 12' Σπενς
Σύνθεση ΑΕΚ: Χρηστίδης, Νικολάου, Μπάγεβιτς, Νικολούδης, Ραβούσης, Ιντζόγλου, Μουσούρης, Παπαϊωάννου (46' Αρδίζογλου), Μαύρος, Βιέρα, Κωνσταντίνου (55' Τσάμης)
Προπονητής ΑΕΚ: Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι
Σύνθεση Ολυμπιακού: Κελεσίδης, Ανδρούτσος, Κυράστας (64' Μαριόλης), Σιώκος, Κατσαβάκης, Βαμβακούλας, Κρητικόπουλος, Περσίας, Γαλάκος, Σόρενσεν, Σπενς
Προπονητής Ολυμπιακού: Τόζα Βεσελίνοβιτς
Διαιτητής: Θεόδωρος Τσανακλίδης (Καβάλα)
Έδρα: Στάδιο Νέας Φιλαδέλφειας
Εισιτήρια: 30.000

https://www.aektoday.com/17-maiou/933-17-5-1978-aek-olympiakos-6-1

Γελάει ο κόσμος...

 Απάντηση ΑΕΚ σε Ολυμπιακό: Έχει αναγάγει σε επιστήμη την κατάκτηση ...

Ολυμπιακός: «Τα πρωταθλήματα κερδίζονται μόνο στα γήπεδα»
by aekfans21.com 5/17/2020 04:14:00 μ.μ.


Με έγγραφο το οποίο απέστειλε στην Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή μόνο στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα χαρτιά.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Αγαπητοί κύριοι, επειδή τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε και ακούμε διάφορα από διάφορους, Που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα πίεσης προς εσάς, για απονομή πρωταθλήματος χωρίς αγώνες, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να διατυπώσουμε την ξεκάθαρη θέση μας. Τα πρωταθλήματα κερδίζονται μόνο στους αγωνιστικούς χώρους!
Αν Όμως αυτό δεν είναι εφικτό για λόγους ανωτέρας βίας, Τότε ως διοργανωτές οφείλετε να προστατέψετε την αξιοπιστία του πρωταθλήματος σας, που στιγματίζεται μάλιστα, από την πρωτοφανή ατιμωρησία ως σήμερα, τον απαράδεκτων περσινών επεισοδίων του αγώνα ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Η ΑΕΚ, με δική σας ανοχή στην ατιμωρησία της, δεν αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών, κερδίζοντας πλεονέκτημα αγωνιστικά, οικονομικά και πιθανότατα βαθμολογικά. Οφείλεται λοιπόν να τελειώσει την κανονική περίοδο, η οποία χρειάζεται μόνο δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί. Ειδικά μάλιστα όταν εκκρεμεί ο αγώνας των δύο ισόβαθμων πρωτοπόρων του πρωταθλήματος. Όποια ομάδα, διεκδικεί και έχει πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου, δεν θέλει να αγωνιστεί, ας εκτεθεί δημόσια με την άρνηση της. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε άλλη ομάδα, δεν επιθυμεί να αγωνιστεί καθώς δεν έχει κάποιο αγωνιστικό κίνητρο για διάκριση και δεν διεκδικεί κάποιο ουσιαστικό στόχο, μπορεί να παρθεί απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να υποστεί καμιά κύρωση. Ως την πλέον ορθολογική και δίκαιη λύση, ο Ολυμπιακός προτείνει την διεξαγωγή τουλάχιστον ενός αγώνα της κανονικής διάρκειας σεζόν με την ΑΕΚ. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο και θα είναι εφικτό να διεξαχθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα Υγειονομικά πρωτόκολλα για να περιοριστούν και να εξαλειφθούν τυχόν κίνδυνοι μετάδοσης του ιού. Σε περίπτωση κατά την οποία αναλαμβάνετε το ρίσκο, της διεξαγωγής περισσότερων αναμετρήσεων, ο Ολυμπιακός και πάλι αποδέχεται να αγωνιστεί για να κριθεί ο τίτλος σε σειρά τριών νικηφόρων αγώνων με την αντίπαλοι μας, με την οποία ισοβαθμούμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
 Τότε και μόνο θα έχετε μια δίκαιη και ρεαλιστική εικόνα, για να μπορείτε να ανακηρύξετε πρωταθλητή, που θα ικανοποιεί αθλητές, προπονητές, διαιτητές και πάνω από όλα τους φιλάθλους του αθλήματος που όλοι μας υπηρετούμε.
 Ο σύλλογός μας παρακολουθεί όλες τις κωλυσιεργίες που έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής, γνωρίζει ποιες οφείλονται σε αντικειμενικές δυσκολίες και στη διαμορφωθείσα από την πανδημία κατάσταση και ποιες σε άλλους λόγους για τους οποίους θα επανέλθουμε εφόσον χρειαστεί. Ο καθένας είναι υπόλογος για τις πράξεις και τις επιλογές του.


Με αθλητικούς χαιρετισμούς».

https://www.aek21fans.gr/2020/05/blog-post_34.html



Νέα Φιλαδέλφεια: Η Διοίκηση Βούρου θέλει να ακυρώσει την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού, για να χαρίσει το οικόπεδο στη Μητρόπολη


Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, καταγγέλλει την Δημοτική αρχή Βούρου που επιχειρεί να ακυρώσει στην πράξη την ανέγερση του 3ου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού αφού προσπαθεί να παραχωρήσει στην Μητρόπολη το οικόπεδο που προοριζόταν για την μετεγκατάστασή του και να οικοπεδοποιήσει τους όμορους κοινόχρηστους χώρους συμπεριλαμβανομένης της παιδικής χαράς.

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)
Νέα μητέρα, εργαζόμενη, εργαζόμενε.
Οι λαϊκές οικογένειες και τα νέα ζευγάρια, ασφυκτιούμε από τις ελλείψεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Η Ομάδα Γυναικών έχει δώσει πολλούς αγώνες, στο πλευρό των γονιών, των παιδαγωγών και εργαζομένων, για την κατάργηση των τροφείων και την ανέγερση σύγχρονων, ασφαλών, βρεφονηπιακών σταθμών.
Σήμερα η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ προειδοποιεί:
Η δημοτική αρχή, αντί να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε με ευθύνη του δήμου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς (και ειδικά σε βρεφικά τμήματα που τα κενά είναι μεγαλύτερα) ανοίγει το δρόμο για να δεχθεί άλλο ένα πλήγμα η δημόσια δωρεάν προσχολική αγωγή με ευθύνη του κράτους:
Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, καταγγέλλει την Δημοτική αρχή Βούρου που επιχειρεί να ακυρώσει στην πράξη την ανέγερση του 3ου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού αφού προσπαθεί να παραχωρήσει στην Μητρόπολη το οικόπεδο που προοριζόταν για την μετεγκατάστασή του και να οικοπεδοποιήσει τους όμορους κοινόχρηστους χώρους συμπεριλαμβανομένης της παιδικής χαράς.
Η Ομάδα Γυναικών καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, τα νέα ζευγάρια, τις λαϊκές οικογένειες να μην ανεχθούν την μεθόδευση που κάνει η δημοτική αρχή και να διεκδικήσουν την άμεση ανέγερση του νέου 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού.
Να μην επιτρέψουμε μια επικίνδυνη εξέλιξη που υπονομεύει το χαρακτήρα της δημόσιας, ισότιμης και δωρεάν προσχολικής αγωγής για όλα τα παιδιά
Η ευθύνη για την κατασκευή και λειτουργία των δημόσιων παιδικών σταθμών πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο του δημόσιου κρατικού φορέα που έχει την ευθύνη. Αν στο όνομα της έλλειψης χρημάτων το δικαίωμα αυτό παραχωρηθεί στην Μητρόπολη, αύριο σε ποιον θα παραχωρηθεί; 
  • •Ο δημόσιος παιδικός σταθμός απευθύνεται και καλύπτει τις ανάγκες όλων των παιδιών. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τον απαράδεκτο διαχωρισμό σε παιδιά που θα επιλέγει η Μητρόπολη και σε παιδιά που θα επιλέγει ο Δήμος! Ποια θα είναι τα κριτήρια και ποιος θα τα καθορίζει;
  • •Η επίκληση της έλλειψης πόρων από τη δημοτική αρχή είναι προσχηματική. Εξ άλλου τόσο για την ανέγερση όσο και για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού της Μητρόπολης θα αναζητηθούν κρατικοί και ευρωπαϊκοί πόροι. Η Δημοτική Αρχή βρίσκει ευκαιρία για να υλοποιήσει μία πάγια επιδίωξη του κράτους: να αποποιηθεί την ευθύνη λειτουργίας των δημόσιων παιδικών σταθμών και η ευθύνη σιγά σιγά και μεθοδικά να μετακυλίεται σε διάφορα παρακλάδια (τώρα η Μητρόπολη, αύριο μία ΜΚΟ, παραμεθαύριο μία ΚΟΙΝ.ΣΕΠ). Και φυσικά το κόστος στην τελική να περάσει στη λαϊκή οικογένεια και το παιδαγωγικό έργο να μπαίνει σε τελευταία μοίρα.

Εργαζόμενη – εργαζόμενε στους παιδικούς σταθμούς:

Έχεις πείρα. Γνωρίζεις ότι η εξέλιξη της παιδαγωγικής επιστήμης και οι ανάγκες του παιδιού της προσχολικής ηλικίας απαιτούν κρατικές δομές που πρέπει να παρέχουν ενιαία οργανωμένα, σχεδιασμένα και επιστημονικά παιδαγωγικό έργο σε σύγχρονα, ασφαλή κτίρια, από επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι γονείς:

Η προσχολική αγωγή είναι αναγκαία για την σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού που του δίνει τα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή του. Στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς το παιδί μπορεί πιο ολοκληρωμένα να μάθει όσα είναι αναγκαία για την ανάπτυξή του : Να σκέπτεται, να παρατηρεί το περιβάλλον, να συμβιώνει αρμονικά, να λειτουργεί ομαδικά, να πειθαρχεί, να διεκδικεί, να κάνει φίλους.

Γι’ αυτό η Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού και πρέπει να παρέχεται ενιαία και δωρεάν σε όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους. Δεν ανεχόμαστε να κάνουμε εκπτώσεις από αυτό που είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τα παιδιά μας!

Διεκδικούμε:
  • -Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και εκπαίδευση σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
  • -Άνοιγμα νέων σταθμών για την κάλυψη όλων των αναγκαίων θέσεων βρεφών και νηπίων, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, για να μην μένει κανένα παιδί εκτός της προσχολικής αγωγής
  • -Πρόσληψη μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να τηρείται η αναλογία παιδαγωγού – παιδιών ανά τμήμα

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των παιδιών μας.

Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν!
http://www.katiousa.gr/koinonia/paideia/nea-filadelfeia-i-dioikisi-vourou-thelei-na-akyrosei-tin-anegersi-vrefonipiakou-stathmou-gia-na-charisei-to-oikopedo-sti-mitropoli/
https://crimsonfox21.blogspot.com/