Translate

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Η ώρα των Κονέ και Χιμένεθ για το ρόστερ



Η αξιολόγηση του υλικού της ΑΕΚ από τους Κονέ και Χιμένεθ, οι ανάγκες για ενίσχυση και οι υποθέσεις των ανανεώσεων, τις οποίες στην Ένωση θέλουν να κλείσουν άμεσα.

Οι εξελίξεις στην ΑΕΚ τα τελευταία 24ωρα ήταν ραγδαίες με τους Μάσιμο Καρέρα και Ίλια Ίβιτς να αποχωρούν. Ο Μανόλο Χιμένεθ έρχεται για να αναλάβει για τέταρτη φορά την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, αντικαθιστώντας τον Ιταλό κόουτς, ενώ αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ίβιτς, ο Παναγιώτης Κονέ ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Πλέον η... μπάλα βρίσκεται στα πόδια των Κονέ και Χιμένεθ, οι οποίοι καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις για το ρόστερ πιάνοντας δουλειά.

Οι δύο άνδρες έχουν ήδη μιλήσει στο τηλέφωνο για τα πρώτα πράγματα που πρέπει να γίνουν και φυσικά θα έχουν τη δυνατότητα να τα πουν από κοντά την Κυριακή με την άφιξη του Χιμένεθ στην Αθήνα πριν πραγματοποιήσει το απόγευμα της ίδιας μέρας την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα. Κονέ και Χιμένεθ θα αξιολογήσουν το ρόστερ, κάτι το οποίο φυσικά θα πράττουν σε καθημερινή βάση από εδώ και πέρα, αν και αμφότεροι έχουν γνώση για το υλικό της ομάδας. Ο 56χρονος Σεβιγιάνος κόουτς έχει ξεκινήσει να παρακολουθεί αγώνες της ΑΕΚ, γνωρίζοντας βέβαια ήδη διάφορους παίκτες από τις τελευταίες θητείες του και βλέποντας και το νέο... αίμα που έχει προστεθεί στο ρόστερ, ενώ την ίδια στιγμή και ο 33χρονος τεχνικός διευθυντής έχει άποψη για το υλικό των κιτρινόμαυρων.

Κουβέντα θα γίνει μεταξύ τους και για τις ανάγκες ενίσχυσης της ΑΕΚ κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Από τη στιγμή που δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο κάποια πράγματα είχαν δρομολογηθεί το προηγούμενο διάστημα. Ήδη έπειτα από προσωπική απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη δεν έχει μέλλον στην ομάδα ο Παουλίνιο, ο οποίος αναμένεται να τελειώσει άμεσα από το ρόστερ. Η αναβάθμιση στη θέση του δεξιού μπακ κρίνεται αναγκαία, ενώ υπάρχει και η σκέψη για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Εκεί υπάρχουν βέβαια πέντε ποδοσφαιριστές. Η επιστροφή του Όγκνιεν Βράνιες είναι κάτι που θα επιθυμούσαν οι κιτρινόμαυροι, ωστόσο τα δεδομένα στην περίπτωσή του δεν αλλάζουν, καθώς η ΑΕΚ θα κάνει την κίνηση για την απόκτησή του μόνο αν ο Βράνιες μείνει ελεύθερος από την Άντερλεχτ. Όπως ακριβώς είχαν δηλαδή τα δεδομένα από το καλοκαίρι.

Γενικότερα στα μεταγραφικά θέματα της ΑΕΚ, ο Χιμένεθ αναμένεται να είναι αρκετά ενεργός και παρεμβατικός όπως και στις προηγούμενες θητείες του ως προπονητής της Ένωσης. Ειδικά τη δεδομένη στιγμή ο Σεβιγιάνος τεχνικός θα έχει σημαντικό ρόλο καθώς ο Κονέ δεν έχει εμπειρία στη θέση του τεχνικού διευθυντή, αναλαμβάνοντας μόλις χθες για πρώτη φορά αυτόν τον ρόλο, τον οποίο με την πάροδο του χρόνου θα διαμορφώνει αποκτώντας την απαραίτητη εμπειρία. Κονέ και Χιμένεθ θα έχουν στενή επαφή στο συγκεκριμένο κομμάτι της ενίσχυσης του ρόστερ και μένει να φανεί αν τον Ιανουάριο οι δυο τους στην πορεία αποφασίσουν και για κάποια επιπλέον προσθήκη που ως τώρα δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα.

Φυσικά στην ΑΕΚ επιθυμούν να κλείσουν και τα ζητήματα των ανανεώσεων πριν φύγει μάλιστα το 2020Το θέμα που «καίει» δεν είναι άλλο από το συμβόλαιο του Μάρκο Λιβάια. Η υπόθεση αυτή αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα με την Ένωση να μην αλλάζει τη στάση της. Έχει ενημερώσει ήδη τον Βιτσέντζο Καβαλιέρε, ατζέντη του Κροάτη επιθετικού, για την πρόθεσή της για νέο τετραετές συμβόλαιο με συγκεκριμένες οικονομικές απολαβές. Η πλευρά του Λιβάια φαίνεται ακόμα να αξιώνει παραπάνω χρήματα, ωστόσο η Ένωση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να ανέβει περισσότερο από τους οικονομικούς όρους που έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι και περιμένει άμεσα την οριστική απάντηση του Κροάτη. Επιπλέον υπάρχει και η ανοικτή υπόθεση του συμβολαίου του Νέλσον Ολιβέιραπου επίσης λήγει το καλοκαίρι. Ένα θέμα που δεν έχει ανοίξει από την πλευρά της Ένωσης ακόμα, όπως επίσης και το συμβόλαιο του Χρήστου Αλμπάνη, με τον οποίο είχε γίνει μια συζήτηση πριν κάποιους μήνες, χωρίς ωστόσο να οδηγήσει κάπου...

https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1547195/aek-i-ora-ton-kone-kai-himeneth-gia-roster


 

ORIGINAL: Καλό ταξίδι, αδερφέ μας Ιάσωνα

 



Χτες έφυγε από τη ζωή ένα ιστορικό στέλεχος της Original-21, ο Ιάσωνας από τη Νίκαια.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η οργάνωση μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της:

Το 20 μάς δίνει άλλο ένα χαστούκι λίγο πριν ξεκουμπιστεί...
Σήμερα ( σ.σ. χτες )  έφυγε από κοντά μας ο Ιάσωνας!
Ό,τι και να πούμε για τον Jason μας είναι λίγο, πολύ λίγο...
Τα πούλμαν που γυρίζαμε τον κόσμο όλο θα μοιάζουν άδεια πια...
Οι δρόμοι που σε είχαμε παντού δίπλα μας, το ίδιο..
Τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο...
Μακάρι να έχουμε όλοι μας την αγνή και ανιδιοτελή αγάπη σου για την ΑΕΚΑΡΑ μας...
Μακάρι να κάνουμε τα δικά σου χιλιόμετρα όπου και αν Εκείνη αγωνιζόταν...
Ιάσωνα αδερφέ μας θα είσαι παντού δίπλα μας...
Στο χρωστάμε, στο υποσχόμαστε...

Καλή αντάμωση φίλε, καλό σου ταξίδι αδερφέ...


https://aek365.org/a-760559/original-kalo-taksidi-aderfe-ma-iaswna.htm