Translate

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

«Έκλεισε» Μέικον η ΑΕΚ!

 


Παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Ντάριλ Μέικον,

απομένουν οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις.

Σε προφορική συμφωνία με τον Ντάριλ Μέικον, που μένει να μετατραπεί σε γραπτή, ήρθε η ΑΕΚ. Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ (1,88μ.), που αγωνίζεται στις θέσεις «1» και «2», θα δώσει λύσεις στην περιφέρεια της «Ένωσης» που έχει πληγεί από τραυματισμούς με τελευταίο αυτόν του Νίκου Γκίκα.

Ο Μέικον, που αποφοίτησε το 2018 από το Arkansas και δεν έγινε ντραφτ, έπαιξε το 2018/19 σε οκτώ ματς με τους Μάβερικς, αλλά δεν στέριωσε στο ΝΒΑ και μετά την παρουσία του πέρσι στην G League φέτος έκανε το ταξίδι για την Ευρώπη.

Τον Ιούλιο έκλεισε στην Γαλατάσαραϊ με την οποία έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Στο Basketball Champions League είχε 19,5 πόντους (87% στις βολές, 59,1% στα δίποντα, 55,6% στα τρίποντα), 3,7 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ σε 31,1 λεπτά κατά μέσο όρο. Φυσικά δεν αποχώρησε από τη Γαλατάσαραϊ για αγωνιστικούς λόγους, αλλά λόγω της κατάστασης στην τουρκική ομάδα που φέτος έχει κάκιστη πορεία.

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, είναι εξαιρετικός σκόρερ με ικανότητα τόσο στο σουτ, όσο και στις διεισδύσεις. Οργανωτικά είναι καλός (όχι... άριστος), καθώς προτιμά να δημιουργεί για τον εαυτό του. Στην άμυνα προσπαθεί αλλά δεν είναι το φόρτε του.

Ακόμη δεν είναι σαφές αν η ΑΕΚ θα πορευτεί με επτά ξένους 
ή αν θα αποχωρήσει ο Μόουζες (με επικρατέστερο σενάριο το πρώτο).


https://www.sport-fm.gr/article/basket/ekleise-meikon-i-aek/4155046

Basket League: Στη Λάρισα δοκιμάζεται η ΑΕΚ

 


Η ΑΕΚ έχει δύσκολη δοκιμασία στην έδρα της Λάρισας 
με στόχο να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις 
και μετά τον ΠΑΟΚ να δείξει πως σταθεροποιεί ξανά την εικόνα της.


Το πρόγραμμα της Basket League

Σήμερα

17:00 Λαύριο-ΠΑΟΚ

17:00 Μεσολόγγι-Κολοσσός

17:00 Περιστέρι-Ιωνικός

20:00 Λάρισα-ΑΕΚ

Αύριο

17:00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας


Βαθμολογία Basket League

Παναθηναϊκός 21 (11αγ.)

ΑΕΚ 21

Λαύριο 20

Περιστέρι 19

Προμηθέας 18 (11αγ.)

ΠΑΟΚ 18

Ηρακλής 17

Κολοσσός 17

Ιωνικός 16

Αρης 16

Λάρισα 15

Μεσολόγγι 15

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/spor/basket-league-larisa-dokimazetai-aek-layrio-paok

Στο…φουλ για Βέριπς, παίζουν όλα τα ενδεχόμενα για την μορφή της συμφωνίας

 




Η υπόθεση του Μάικλ Βέριπς είναι αυτή τη στιγμή η «νούμερο ένα» προτεραιότητα στην ΑΕΚ, με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν προχωρήσει πολύ τις επαφές για τον 24χρονο Ολλανδό γκολκίπερ, που ανήκει στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η υπόθεση σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA δεν έχει αποδειχθεί και η πιο εύκολη, αλλά η απόφαση στην ΑΕΚ είναι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να πάρουν τον ύψους 1.96 Ολλανδό τερματοφύλακα και όλα δείχνουν πως οι πιθανότητες είναι πολλές.

Στο τραπέζι έχουν πέσει πολλά διαφορετικά σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, που σε κάθε περίπτωση θα είναι δανεισμός. Από κει και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Μπορεί να είναι δανεισμός και για 1,5 χρόνο, όπως έχει πρώτο στόχο η ΑΕΚ, μπορεί να είναι για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν σε πρώτη φάση. Επιπλέον είναι ανοιχτό και το θέμα της οψιόν αγοράς και για τις δύο περιπτώσεις. Χωρίς να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα, πως για την ΑΕΚ το να μπει ρεαλιστική οψιόν, θα είναι απαράβατος όρος για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Στην Ένωση ελπίζουν πως μέχρι αργά απόψε το βράδυ θα έχουν δρομολογηθεί θετικές εξελίξεις 

για τον Βέριπς και θα προλάβουν να προσθέσουν τον Ολλανδό γκολκίπερ στο ρόστερ της ομάδας, 

πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

https://www.sdna.gr/podosfairo/804456_aek-stofoyl-gia-berips-paizoyn-ola-ta-endehomena-gia-tin-morfi-tis-symfonias

 


Συμφώνησε με ΑΕΚ και έρχεται Αθήνα ο Νταντσένκο

 


Τελειώνει το θέμα του δεξιού μπακ στην ΑΕΚ, 

με τον Όλεγκ Νταντσένκο να βρίσκεται μία ανάσα από την «Ένωση». 

Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή εγγράφων

 και ο παίκτης είναι έτοιμος να έρθει στην Αθήνα.

Ολοκληρώνονται οι τυπικές διαδικασίες ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Ρούμπιν Καζάν για τον Όλεγκ Νταντσένκο που βρίσκεται προ των πυλών της «Ένωσης», αφού απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά του 26χρονου δεξιού μπακ με το ρωσικό κλαμπ, το οποίο με τη σειρά του τα βρήκε με την Ούφα για τη διακοπή του δανεισμού του σε αυτή. 
Μάλιστα, αυτή τη στιγμή γίνεται ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο ομάδων.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και το πρωί της Παρασκευής (29/1) η Ούφα είπε στον Νταντσένκο να προπονηθεί μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. 
Ωστόσο, στη συνέχεια του έδωσε το «ΟΚ», προκείμενου να αποχωρήσει από την Αττάλεια, όπου πραγματοποιεί την προετοιμασία της.

Κάτι που σημαίνει ότι ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής πλησιάζει στα «κιτρινόμαυρα». Το πότε βέβαια θα έρθει στην Αθήνα δεν είναι δεδομένο, 
λόγω των δυσκολιών που επικρατούν στις πτήσεις, εξαιτίας του κορωνοϊού.

https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/aek-sumfwnise-kai-erxetai-athina-o-ntadsenko/4155153