Translate

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Πρώτη νίκη για τους πολίστες της ΑΕΚ


 Με 10-8 επιβλήθηκε του ΝΟ Χανίων η ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πόλο Ανδρών. Οι “κιτρινόμαυροι” παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρόσωπο, δείγμα της συνεχούς ανοδικής τους πορείας, και έφτασαν στην πρώτη ιστορική νίκη της ΑΕΚ στην κορυφαία κατηγορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και με τον Κουτσιαλή άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, η “Ένωση” έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της, με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν. Ο Vukcevic από τη θέση του φουνταριστού σκόραρε για το 2-1, ενώ με όπλο τη “σκληρή” άμυνα η ΑΕΚ έφτασε σε άλλα δύο γκολ με τους Στελλάτο και Κουτσιαλή με μακρινά δυνατά σουτ.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τον Φλέγκα να πραγματοποιεί εντυπωσιακές αποκρούσεις, η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα με τον Γιαννουρή (5-1). Ο Κουρλιάφτης με ωραίο σουτ έκανε το 6-2, με τους Χανιώτες να μειώνουν στο φινάλε σε 6-3.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό διατηρώντας τα ηνία του αγώνα. Ο Κουτσιαλής με δυνατό σουτ και ο Βέκκος με έξυπνη “εκτέλεση” ανέβασαν τη διαφορά στα 5 τέρματα (8-3). Οι Χανιώτες κέρδισαν πέναλτι και μείωσαν σε 8-4, ενώ σε κόντρα έριξαν τη διαφορά στα 3 τέρματα (8-5). Ο Φλέγκας αποσόβησε πολλούς κινδύνους με εντυπωσιακές επεμβάσεις, ωστόσο επιθετικά η ομάδα του Κωνσταντίνου Δάνδολου έκανε διαδοχικά λάθη. Οι νησιώτες στο τελευταίο λεπτό κατάφεραν να σκοράρουν και να μειώσουν σε 8-6.

Στην τελευταία περίοδο, ο ΝΟ Χανίων κέρδισε εκ νέου πέναλτι με τον Φλέγκα όμως να αποκρούει εντυπωσιακά. Ο Vukcevic, μετά από πολύ όμορφη κυκλοφορία της μπάλας, βρέθηκε σε θέση βολής και σκόραρε για το 9-6, 4:22 πριν το τέλος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι νέα κερδισμένα πέναλτι, μείωσαν σε 9-8. 1′ πριν το φινάλε στην πιο κρίσιμη επίθεση, ο Κουτσιαλής με εντυπωσιακό σουτ “έγραψε” το τελικό 10-8.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Nikola Radjen δήλωσε στο aek.gr: “Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος για την ομάδα μας, για τους προπονητές και για τη διοίκηση που μας στηρίζει. Φτάσαμε στην πρώτη μας νίκη στην Α1 Κατηγορία, γράφοντας και μεις σιγά-σιγά τη δική μας ιστορία ως τμήμα του μεγάλου Συλλόγου της ΑΕΚ. Ελπίζουμε να δώσαμε χαρά στον κόσμο στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Τώρα εμείς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με στόχο την ανάλογη συνέχεια στο Πρωτάθλημα. Αυτή η ιστορική νίκη είναι μία “δέσμευση” για να συνεχίσουμε την πορεία μας. Μπράβο σε όλους“.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ΑΕΚ, την Τετάρτη (04/11, 20:30) όταν και φιλοξενείται από τον Πανιώνιο για την 6η αγωνιστική της Α1 Εθνικής Καητγορίας.

ΑΕΚ – ΝΟ Χανίων 10-8

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 2-3, 2-2.

ΑΕΚ (Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης, Σταμέλος, Κουτσιαλής 2, Vukcevic 4, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 1, Γιαννουρής 1, Radjen, Στελλάτος 1, Βέκκος 1, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Βολτυράκης, Σαρτζετάκης 2, Πολύζος, Αγιωργούσης, Μπατάκης, Γουίλιαμς 2, Χαριτάκης, Μπογκντάνοβιτς 3, Αποστολάκης, Πετρόχειλος, Μαζοκοπάκης, Κουμής.

http://aek24hours.com/2020/10/%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b5%ce%ba/


ΑΕΚ - Λάρισα 87-68

 


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:
https://www.superbasket.gr/basket-league/58452-aek-larisa-87-68-ekane-to-kathikon-tis-me-koryfaio-ton-moreira.html


Η ΑΕΚ υπερασπίστηκε την έδρα της, νικώντας την Λάρισε με 87-68 και κάνοντας το 2/2 στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League, με την Θεσσαλική ομάδα να μετράει δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Οι "κιτρινόμαυροι" πάτησαν το γκάζι στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν με 11-2 στο 4' και με 20-7 στο 7', ενώ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με έντεκα πόντους (26-15).

Παρότι η Λάρισα προσπαθούσε να μείωσει την διαφορά και να απειλήσει, η ΑΕΚ είχε απάντηση και τελικώς είχε προβάδισμα δέκα πόντων στο τέλος του ημιχρόνου (45-35).

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στην τρίτη περίοδο και με τρίποντο του Ρας, μείωσαν στους τέσσερις πόντους (58-54). Η ΑΕΚ προσπάθησε να ανεβάσει την διαφορά και πέρασε με εφτά πόντους μπροστά στο τέλος της τρίτης περιόδου (63-56).

Η ΑΕΚ όμως με ένα επί μέρους 24-12, ανέβασε την διαφορά και νίκησε την Λάρισα με 87-68.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Μορέιρα και Λάνγκφορντ με 20 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την Λάρισα διακρίθηκαν  οι Γκούντγουιν και Μούρτος με 14 και 11 πόντους.

Περίοδοι: 26-15, 45-35, 63-56, 87-68

Διαιτητές: Ψαριανός-Πουρσανίδης Κ.-Καρπάνος (Ορφανός Γ.)

Μεγαλύτερη διαφορά: Η διαφορά των 20 πόντων που πήρε η ΑΕΚ (85-65)

Ο παίκτης που ξεχώρισαν: Ο Γιανίκ Μορέιρα με τους 20 πόντους και 6 ριμπάουντ

Το στατιστικό που έκανε την διαφορά: Τα δίποντα της Λάρισας (17/39)

 

Πέθανε ο Σον Κόνερι

 



Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός. 
Υπήρξε κατά πολλούς ο καλύτερος "Τζέιμς Μποντ" στην ιστορία του σινεμά.

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από την ζωή ο Σκωτσέζος ηθοποιός Σον Κόνερι το πρωί του Σαββάτου.

Ο Σερ Τόμας Σον Κόνερι γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1930 στη Σκωτία. 

Ηταν πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών κινηματογράφου

Ηταν ευρύτερα γνωστός ως ο πρώτος επίσημος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ.

 Πρωταγωνίστησε σε επτά συνολικά ταινίες Μποντ.

Σύμφωνα με το BBC θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ως ο καλύτερος ηθοποιός που έπαιξε τον πράκτορα 007.

Το Όσκαρ του ήρθε το 1988, όταν αναδείχθηκε ο καλύτερος ηθοποιός για το ρόλο του ως ιρλανδός αστυνομικός στην ταινία ''The Untouchables''.

Έγινε ιππότης από τη Βασίλισσα στο Παλάτι Holyrood το 2000. Τον Αύγουστο, γιόρτασε τα 90α γενέθλιά του.

Η ζωή του

Ο Σον Κόνερι γεννήθηκε στο Φάουντενμπριτζ στο Εδιμβούργο. Ήταν γιος της Euphemia "Effie" McBain, καθαρίστριας, και του Τζόζεφ Κόνερι, εργάτη σε εργοστάσιο και οδηγού φορτηγού.

Ο πατέρας του ήταν Καθολικός με ιρλανδο-σκωτική καταγωγή, ενώ η μητέρα του ήταν Σκωτσέζα Προτεστάντισσα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον αποκαλούσαν Σον, το μεσαίο του όνομα, πολύ πριν γίνει ηθοποιός.

Το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς στο Εδιμβούργο. Ακολούθως κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά κάνοντας διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολλέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου, στιλβωτής φερέτρων και μπόντι μπίλντερ.

Η καριέρα του

Το 1954 κατάφερε να εξασφαλίσει έναν ρόλο σε ένα μιούζικαλ στο Λονδίνο και σε μια ταινία, 

το Lilacs in the Spring. Ακολούθησαν ρολάκια στην τηλεόραση – μεταξύ άλλων έπαιξε και έναν γκάνγκστερ σε ένα σίριαλ του BBC.

Και μετά, ήρθε ο Μποντ.

Ο γνωστός ηθοποιός πρωτοανακαλύφθηκε από τους Χάρι Σάλτζμαν και Άλμπερτ Μπρόκολι, μετά την άρνηση άλλων υποψήφιων ηθοποιών για το ρόλο του Μποντ, μεταξύ των οποίων ο Ντέιβιντ Νίβεν, ο Κάρι Γκραντ και ο Τζέιμς Μέισον. Ο χαμηλός προϋπολογισμός ανάγκασε τους παραγωγούς να προσλάβουν έναν άγνωστο ηθοποιό.

Ο δημιουργός του Τζέιμς Μποντ, Ίαν Φλέμινγκ, δεν ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή του ηθοποιού για την ενσάρκωση του ήρωά του, καθώς θεωρούσε ότι λόγω της φυσικής του διάπλασης και του παρουσιαστικού του δεν θα φαινόταν τόσο εκλεπτυσμένος. Ωστόσο, άλλαξε γνώμη μετά την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας, Τζέιμς Μποντ εναντίον Δρος Νο, και εντυπωσιάστηκε τόσο που εμπνεύστηκε μια σκωτο-ελβετική καταγωγή για τον Τζέιμς Μποντ που ξεπηδούσε από τις σελίδες των επόμενων μυθιστορημάτων του.

Η ερμηνεία του Κόνερι ως Μποντ και το στυλ που προσέδωσε στο χαρακτήρα αυτό οφείλεται στην καθοδήγηση του σκηνοθέτη των ταινιών Τέρενς Γιανγκ, ο οποίος τον πήρε υπό την προστασία του και «εξευγένισε» το φυσικό παρουσιαστικό του. των επόμενων μυθιστορημάτων του.

Συνολικά πήρε μέρος σε επτά ταινίες Μποντ. Οι έξι ήταν παραγωγής της EON και μία ήταν ανεπίσημη αναπαραγωγή του Thunderball από την Warner Bros.

Πρωταγωνίστησε επίσης, μαζί με τον στενό φίλο του, τον Μάικλ Κέιν, στην ταινία «Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς», όμως τη δεκαετία του 1970 του έδιναν δεύτερους ρόλους, όπως στην ταινία «Οι υπέροχοι ληστές και τα κουλουβάχατα της ιστορίας».

Τα βραβεία και το τέλος της καριέρας του

Το 1987 κέρδισε το βραβείο Bafta, ερμηνεύοντας τον Ούλιαμ της Μπάσκερβιλ στην ταινία 

«Το όνομα του Ρόδου», μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ουμπέρτο Έκο. Και έναν χρόνο αργότερα, τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου παίζοντας έναν Ιρλανδό αστυνομικό (αν και με σαφέστατη σκωτσέζικη προφορά) στους «Αδιάφθορους».

Στον «Ιντιάνα Τζόουνς» έπαιζε τον πατέρα του Χάρισον Φορντ, αν και ήταν μόνο 12 χρόνια μεγαλύτερός του, ενώ κατόπιν, στο πλάι του Νίκολας Κέιτζ στον «Βραχο», επέστρεψε στον ρόλο του «Βρετανού κατασκόπου».

Το 2006 του προτάθηκε ο ρόλος του Γκάνταλφ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», όμως εκείνος δήλωσε ότι κουράστηκε από την ηθοποιία μετά από 64 ταινίες και βαρέθηκε τους «ηλίθιους που γυρίζουν ταινίες στο Χόλιγουντ».

Η δημοτικότητά του δεν αμφισβητήθηκε ποτέ: στα 59 του το περιοδικό People τον ανακήρυξε "πιο σέξι" άνδρα του πλανήτη ενώ το 2013, σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη "συνταξιοδότησή" του, ανακηρύχθηκε ο αγαπημένος ηθοποιός των Αμερικανών.

Ο Σον Κόνερι ήταν παντρεμένος από το 1975 με τη Γαλλίδα ζωγράφο Μισελίν Ροκμπρίν. 

Από τον πρώτο του γάμο, με την Νταϊάν Σιλέντο, απέκτησε έναν γιο, τον επίσης ηθοποιό Τζέισον Κόνερι.

https://www.news247.gr/kosmos/pethane-o-son-koneri.9036136.html