Translate

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΔΙΚΗ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Πηγή: Eurokinissi

ΔΙΚΗ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Ενοχους ομόφωνα έκρινε σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 23χρονο Εμμανουήλ Κούκουρα και τον 21χρονο Αλέξανδρο Λούτση για το βασανισμό, το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο το Νοέμβρη του 2018.
Σύμφωνα και με όσα αναδείχθηκαν στη διαδικασία εκτός των άλλων πέταξαν στη θάλασσα την κοπέλα ενώ είχε ακόμα τις αισθήσεις της μαζί με διάφορα στοιχεία που προσπάθησαν να εξαφανίσουν.
Συγκεκριμένα, οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για ομαδικό βιασμό και για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού. Οι συνήγοροι τους ζήτησαν ελαφρυντικά μεταξύ των οποίων το ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό για τον πρώτο και της καλής συμπεριφοράς προς το δικαστήριο υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να παραμείνει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο και να παρέλθει το 18μηνο κ.ά. Για το δεύτερο ζητήθηκαν μεταξύ άλλων το ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και ότι βρισκόταν σε εξάρτηση από το άλλο άτομο.
Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως Αριστοτελείας Δόγκα που είχε ζητήσει στην αγόρευσή της, την ενοχή των δυο κατηγορουμένων.
Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του συνόλου των ελαφρυντικών. Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της, μέλη του ακροατηρίου τη χειροκρότησαν. Μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», κατέληξε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας. Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος. Μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. «Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν». Στην περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά η ποινή μεταφράζεται σε ισόβια κάθειρξη.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος απαξίωνε την εισαγγελέα και μάλιστα την ώρα που η δίκη βρισκόταν λίγο πριν την απόφαση... Ο Άκης Σκέρτσος επί της ουσίας παρενέβη, την ώρα που η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για το βασανισμό, το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Στη δήλωσή του χαρακτήριζε μεταξύ άλλων την αγόρευση «λαϊκίστικη» σημειώνοντας ότι τα «δικαστήρια δεν είναι λαϊκή απογευματινή» ενώ προχώρησε και σε απαράδεκτες υποδείξεις.
https://www.902.gr/eidisi/koinonia/224758/omofona-enohoi-gia-omadiko-viasmo-kai-anthropoktonia-oi-dyo-katigoroymenoi
https://crimsonfox21.blogspot.com/2020/05/blog-post_89.html

Τσιτσιπάς: ΑΕΚ για πάντα

Τσιτσιπάς: ΑΕΚ για πάντα

Τσιτσιπάς: 

ΑΕΚ για πάντα


Ο Έλληνας τενίστας ξεκαθάρισε μια και καλή τις οπαδικές προτιμήσεις του



Δράση δεν υπάρχει ούτε στο τένις λόγω κορονοϊού, οπότε ο Στέφανος Τσιτσιπάςμπορεί να μιλάει και για άλλα πράγματα.
Ο Έλληνας τενίστας έκανε live στο Instagram την Τετάρτη μιλώντας με τους followers του και απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις τους.
Μία από αυτές αφορούσε στο ποια ομάδα υποστηρίζει, αφού είχαν ακουστεί διάφορα για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Τσιτσιπάς ξεκαθάρισε ότι η αλήθεια είναι άλλη.
«Δεν βλέπω πάρα πολύ ποδόσφαιρο, αλλά πάντα ήμουν ΑΕΚτζής, νομίζω το ξέρουν όλοι αυτό και δεν είναι κάτι καινούργιο. Το έχω ξαναπεί και σε άλλο live. ΑΕΚ για πάντα», ήταν η απάντηση του, «κερδίζοντας» κι άλλο like από τους Ενωσίτες που τον ακολουθούν στα social media.


https://www.newsbeast.gr/sports/arthro/6283754/tsitsipas-aek-gia-panta