Translate

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Αστέρας - ΑΕΚ 1-2


Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση, ήταν καλύτερη σε όλο τον αγώνα και επικράτησε μόνο με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης χάνοντας πολλές ευκαιρίες εξαιτίας του αλτρουισμού των παικτών της. Λιβάια, Καρίμ, Μπαράλες οι σκόρερ.

Η ΑΕΚ αναζήτησε αντίδραση στην Τρίπολη και η αλήθεια είναι ότι έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο με τρομερές συνεργασίες και σπουδαίες ευκαιρίες για αρκετά γκολ. Μάλιστα ίσως οι παίκτες της το παράκαναν σε κάποιες φάσεις με τον υπέρμετρο αλτρουισμό τους, καθώς θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει τις φάσεις πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. 

Έτσι το γκολ του Λιβάια στο 13΄ είχε απάντηση σε κομβικό χρονικό σημείο από τον Μπαράλες στην πρώτη τελική του Αστέρα πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ανσαριφάρντ σχετικά γρήγορα (στο 58') επανέφερε την τάξη κάνοντας το 2-1 ύστερα από νέα υπέροχη ομαδική προσπάθεια.

Εν συνεχεία διαχειρίστηκε το ματς σωστά απειλήθηκε λίγο και πήρε μια σημαντική νική για την οικονομία του πρωταθλήματος καθώς έφτασε τους 19 βαθμούς ούσα στην τρίτη θέση πλέον, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε έκτος με 12 βαθμούς αλλά και με παρέα τον Παναθηναϊκό, τον ΟΦΗ και τον Βόλο πλέον.

Από την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Λιβάια, Ανσαριφάρντ, Μάνταλος, Τάνκοβιτς και Σάκχοφ, ενώ από τον Αστέρα πολύ καλοί ήταν οι Κώτσιρας και Μπαράλες.

Έτσι έπαιξαν 

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε να ξεκινήσει με πιο ορθολιγική ενδεκάδα από εκείνη της Πέμπτης έχοντας στο αρχικό σχήμα και σε διάταξη 4-2-3-1 τους Τσιντώτα, Βασιλαντωνόπουλο, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Ινσούα, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Λιβάγια, Μάνταλο, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ.

Από την άλλη ο Μίλαν Ράσταβατς που επίσης ήθελε αντίδραση της ομάδας του για τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα ξεκίνησε με τους Παπαδόπουλο, Κώτσιρα, Άλβαρεζ, Σουάρεθ, Καστάνιο, Μπόρχα Φερνάντεθ, Βαλιέντε, Σαντόνια Σίτο, Γκόμες, Ρεγκίς Κρέσπι και Μπαράλες.

Εξαιρετική ΑΕΚ, αλλά υπάρχει κι ο Μπαράλες! 

Η ΑΕΚ από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα θέλησε να βγάλει αντίδραση για την ήττα από τη Ζόρια στο Europa League και μόλις στο 2ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί με τον Ανσαριφάρντ να ελίσσεται στην περιοχή να κάνει το σουτ αλλά να βλέπει τον Σουάρεθ να μην επιτρέπει στη μπάλα να περάσει τη γραμμλή.

Μάνταλος, Λιβάια και Τάνκοβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο με συνεχείς αλλαγές θέσεις και πολύ όμορφες συνεργασίες. Από μια τέτοια ήρθε και το 0-1 στο 13'. Από δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος βρήκε τον Σάκχοφ, αυτός έκανε τη σέντρα με το αριστερό, ο Τάνκοβιτς στην περιοχή κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και τη βρήκε όσο χρειαζόταν για να στρωθεί στον Λιβάια ο οποίος εκτέλεσε σωστά ανοίγοντας το σκορ.

Η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ούσα απειλητική σχεδόν σε κάθε επίθεσή της. Η ροή του αγώνα έδειχνε πως το 2-0 ήταν θέμα χρόνου, αλλά οι δύο μεγάλες ευκαιρίες του Τάνκοβιτς στο 24' και του Ινσούα (από τρομερό passing game) στο 42' δε βρήκαν στόχο. Έτσι ο Αστέρας με τον κορυφαίο επιθετικό της ιστορίας του ισοφάρισε λίγο πριν την ανάπαυλα.

Ήταν μια γρήγορη ανάπτυξη από τα αριστερά, στην πρώτη φορά που η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε γρήγορη επιστροφή, με τον Άλβαρες να κάνει τη σέντρα και τον Μπαράλες να νικά κατά κράτος τον Τσιγκρίνσκι στην "καρδιά" της άμυνας της ΑΕΚ και να κάνει το 1-1 στην πρώτη τελική των Αρκάδων στο ματς. Το γκολ αυτό έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Καρίμ της έδωσε τη νίκη

Η ΑΕΚ μπήκε ξανά δυνατά και στο 48' είχε δοκάρι σε σέντρα του Λιβάια με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στο δοκάρι. Η ΑΕΚ έβγαλε νέες συνεργασίες με Ανσαριφάρντ, Μάνταλο, Βαιλαντωνόπουλο να μην τελειώνουν τη φάση στο 52', κάτι που έκανε εντυπωσιακά ο Ανσαριφάρντ στο 58'.

Η ΑΕΚ είχε τη μπάλα με τον Λιβάια από τα αριστερά, έκανε μεγάλη μπαλιά στην απέναντι πλευρά στο ανέβασμα του Βασιλαντωνόπουλου, ο οποίος γύρισε στον Σάκχοφ, με τον Ουκρανό να κάνει εξαιρετική ασίστ στον Ανσαριφάρντ που σούταρε δυνατά στο γάμα της εστίας του Παπαδόπουλου! Υπέροχο γκολ!

Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα είχε μια επικίνδυνη επίσκεψη που καθάρισε ο Νεντελτσεάρου προ του Μπαράλες, ενώ στο 63' ο Άλβαρες δοκίμασε έναν "κεραυνό" από τα 40 μέτρα με τη μπάλα να περνά μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα. Στο 66' ο Μπαράλες δε μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά χάνοντας την ευκαιρία. 

Στο 71' Τάνκοβιτς και Λιβάια άλλαξαν υπέροχα τη μπάλα σε μικρό χώρο, ο Τάνκοβιτς πλάσαρε, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε κι ο Μάνταλος σούταρε άουτ. Η επόμενη φάση ήταν του Ολιβέιρα στο 75' ο οποίος θέλησε να τελειώσει μόνος του τη φάση αντί να τη δώσει στον αμαρκάριστο Λιβάια, ενώ το ίδιο συνέβη στο 78' με τον Τάνκοβιτς να τελειώνει τη φάση μόνος του κι ενώ ο Ολιβέιρα περίμενε μόνος προ κενής εστίας.

Όσο δεν τελείωνε το ματς η ΑΕΚ τόσο έδινε δικαίωμα στον Αστέρα να ελπίζει. Στο 82' μάλιστα οι Αρκάδες μπήκαν επικίνδυνα στην περιοχή, ο Ινσούα κέρδισε την εναέρια μονομαχία από τον Ρεγκίς και στη συνέχεια της φάσης ο Κώτσιρας από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή σούταρε δυνατά αλλά άστοχα. 

Ως το τέλος δεν παίχθηκε πολύ ποδόσφαιρο με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται και την ΑΕΚ να φτάνει στη νίκη με σκορ 2-1.


https://www.novasports.gr/podosfairo/super-league-1/article/1848087/asteras-aek-1-2-nikise-i-enosi-altrouiston-


 

Πέθανε ο πρώην μέσος της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ

 



Νέο σοκ για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ να φέρεται να είναι νεκρός σε ηλικία μόλις 42 ετών, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ.

Ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής είχε γράψει τη δική του ιστορία σε διεθνές επίπεδο, έχοντας περάσει για ένα χρόνο κι από την ΑΕΚ, αγωνιζόμενος στην ελληνική Superleague.

Ο Ντιόπ είχε γίνει διάσημος μέσα από τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα της Σενεγάλης και τη γκολάρα του στο πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ του 2002 στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας. Από εκεί και πέρα όμως, είχε μεγάλη καριέρα και στην αγγλική Premier League, όπου φόρεσε τις φανέλες, των Φούλαμ, Πόρτσμουθ και Γουέστ Χαμ.

Ο Ντιόπ έδινε “μάχη” τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε, σβήνοντας λίγες μόνο ημέρες μετά το χαμό και του Ντιέγκο Μαραντόνα.

newsit.gr/athlitika/neo-sok-pethane-o-papa-mpoumpa-ntiop/3161609/