Translate

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ορίστηκε για 12/09 ο τελικός, αναβάλλεται η πρεμιέρα της Super League



Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό ορίστηκε με ψήφους 10-4 και 1 "παρών" στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ για τις 12 Σεπτεμβρίου. Αναβάλλεται η πρεμιέρα του πρωταθλήματος που επρόκειτο να ξεκινήσει εκείνη τη μέρα. Πρώτη επιλογή η Ριζούπολη, δεύτερη το Πανθεσσαλικό.

Στις 12 Σεπτεμβρίου ορίστηκε να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι αναβάλλεται η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, που επρόκειτο να ξεκινήσει εκείνη την ημερομηνία.

Η πρόταση για την 12η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού πέρασε με ψήφους 10-4 και 1 "παρών" στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ. Πρώτη επιλογή για την έδρα διεξαγωγής του τελικού είναι η Ριζούπολη. Εάν είναι αρνητική η απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας τότε η εναλλακτική είναι το Πανθεσσαλικό στο Βόλο.
Η ΕΠΟ ενημέρωσε τη Λίγκα για διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά οι ομάδες δεν ήθελαν να αλλάξει η ημερομηνία της σέντρας του πρωταθλήματος. Τελικά η απόφαση ανήκε στην εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας που είναι και η υπερκείμενη αρχή.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν οι ομάδες θα αγωνιστούν με τα παλιά ή τα νέα ρόστερ και θα απευθυνθεί ερώτημα στη FIFA για την παροχή των απαραίτητων διευκρινίσεων.
Photo credits: Eurokinissi

1o Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ “Ανδρέας Παπασταμάτης”!

1o Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ “Ανδρέας Παπασταμάτης”!

Η ΑΕΚ με υπερηφάνεια ανακοινώνει τη δημιουργία του Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ “Ανδρέας Παπασταμάτης” το οποίο έρχεται για να γίνει… θεσμός. Στη μνήμη ενός μεγάλου ΑΕΚτζή, του Ανδρέα Παπασταμάτη, και πατέρα του Αντιπροέδρου του Συλλόγου και χρηματοδότη του τμήματος χάντμπολ, κ. Σταμάτη Παπασταμάτη, κάθε χρόνο κορυφαία ονόματα του χώρου του χάντμπολ θα έρχονται στην Αθήνα για να τον τιμήσουν.
Στο πλευρό της ΑΕΚ σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση (04-06/09) θα βρίσκεται το ΟΑΚΑ, το κορυφαίο στάδιο της χώρας, ως συνδιοργανωτής.
Φέτος, στην παρθενική χρονιά του Διεθνούς Τουρνουά, το “παρών” – πλην της ΑΕΚ – θα δώσουν ο 2 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος και 1 φορά νικητής του Challenge Cup, ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ, η δευτεραθλήτρια Κύπρου, ΑΝΟΡΘΩΣΗ, και η 20 φορές τροπαιούχος EUROFARM PELISTER!
Πέραν όλων των άλλων δράσεων που θα “τρέξουν” παράλληλα με τη διοργάνωση, στην πρεμιέρα του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ “Ανδρέας Παπασταμάτης” θα γίνει και η απονομή του Πρωταθλήματος Handball Premier 2019-20 στην Πρωταθλήτρια ΑΕΚ!
Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του χάντμπολ θα επιθυμούσαμε την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες, ωστόσο τα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα το απαγορεύουν. Όμως, οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλους τους αγώνες σε live streaming από το επίσημο κανάλι του Συλλόγου στο YouTube, AEK Athletic Club!

Αναλυτικά το πρόγραμμα αγώνων:
Παρασκευή 04/09/2020
ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ HANDBALL PREMIER 2019-20
18:00 ΑΕΚ – Διομήδης Άργους
20:00 Eurofarm Pelister – Ανόρθωση

Σάββατο 05/09/2020
11:00 ΑΕΚ – Ανόρθωση
13:00 Διομήδης Άργους – Eurofarm Pelister

Κυριακή 06/09/2020
17:00 Διομήδης Άργους – Ανόρθωση
19:00 ΑΕΚ – Eurofarm Pelister

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Europa League: Στην Ελβετία με Ζανκτ Γκάλεν η ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αντίπαλος η Σεντ Γκάλεν στο Europa League

Τη χειρότερη δυνατή κλήρωση είχε η ΑΕΚ στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. 
Όπως προέκυψε από τη διαδικασία που έγινε στη Νιόν, η Ένωση θα ταξιδέψει στην Ελβετία
 για να αντιμετωπίσει τη Ζανκτ Γκάλεν, στις 24 Σεπτεμβρίου, σε έναν νοκ άουτ αγώνα 
με «έπαθλο» την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

https://www.zougla.gr/sports/podosfero/aek/article/europa-league-stin-elvetia-me-zankt-galen-i-aek