Translate

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Ο Πελέ συναντά την ΑΕΚ



28-6-1961

Εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην Ευρώπη, για σειρά φιλικών,μια από τις μεγαλύτερες ομάδες εκείνης της εποχής, η Σάντος του Πελέ, του Ζίτο, του Κουτίνιο κ.α.

Οι ομάδες του τέως  Π.Ο.Κ. συμφωνούν και βάζουν τα έξοδα ρεφενέ ώστε να φέρουν τη Βραζιλιάνικη ομάδα στην Ελλάδα.Οι τρεις μεγάλοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα έπαιζαν με τη Σάντος στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Η ΑΕΚ ήταν η άτυχη της υπόθεσης, αφού θα αντιμετώπιζε πρώτη τους μεγάλους αστέρες. Η Ένωση στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε ευκαιρίες να πετύχει κάποιο τέρμα. Οι Βραζιλιάνοι πήραν την νίκη με 3-0,σκορ που διαμορφώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου,μετά από αλλεπάλληλα λάθη της Ελληνικής άμυνας.Ο Πελέ έκανε το 1-0 στο 36ο λεπτό και ο Κουτίνιο σημείωσε δυο τέρματα στο 39΄και 45΄ διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα.
Τρεις ημέρες αργότερα την Σάντος αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός όπου έχασε 3-2,αν και οι Βραζιλιάνοι προηγήθηκαν 3-0.Αργότερα η ομάδα του Πελέ έπαιξε και με τον Ολυμπιακό και έχασε 2-1,σε αγώνα όμως που στιγματίστηκε από επεισόδια μεταξύ των παικτών και αρκετές διακοπές στον αγώνα,αφού το παιχνίδι της Ελληνικής ομάδας ήταν σκληρό με την ανέχεια του Θεσσαλονικιού διαιτητή Ιωαννίδη,σε μια φάση μάλιστα τραυματίστηκε σοβαρά ο Πελέ και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κλαίγοντας.
Ο Τρύφων Τζανετής στον αγώνα με τη Σαντος ξεκίνησε με τους, Φακή, Σταματελόπουλο, Ζαγκότση, Πολύζο, Αναστασιάδη, Μαρδίτση, Σκευοφύλακα, Σταματιάδη, Νεστορίδη, Παπαϊωάννου, Άμπο, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα χρησιμοποίησε και τους Σεραφείδη, Δεμίρη.
Πάρης Αρωνιάδης
29-6-1961 SANTOS - AEK 3-0

WATER POLO:Εύκολα τον Ηλυσιακό (13-4) οι Γυναίκες




Με το “δεξί” ξεκίνησε η γυναικεία ομάδα πόλο της ΑΕΚ την πορεία της στον Όμιλο Αττικής της Β’ Φάσης της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, καθώς επικράτησε με 13-4 του Ηλυσιακού. Η “Ένωση” δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στην τελική φάση.
Στο πρώτο οκτάλεπτο, με συνεχές πρέσινγκ οι αθλήτριες του Δημήτρη Κρητικού δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα του Ηλυσιακού. Η Κωνσταντά με δύο γκολ και οι Στρατιδάκη με την Παντελίδου από 1 αντίστοιχα, έδωσαν προβάδισμα 4 τερμάτων στο “Δικέφαλο” (4-0).
Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι “κιτρινόμαυρες” συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, μη βρίσκοντας όμως εύκολα δίχτυα, πληρώνοντας την αστοχία τους. Η αρχηγός της ΑΕΚ, Αμαλία Πάτερου, σκόραρε, ενώ η Στρατιδάκη με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-0 στο ημίχρονο.
Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο τεχνικός της ΑΕΚ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες, θέλοντας να δοκιμάσει και διάφορα σχήματα εν όψει της συνέχειας. Μπαλωμενάκη και Παντελίδου σκόραραν από δύο γκολ, με την Μπακομήτρου να προσθέτει το όνομά της στον πίνακα των σκόρερς για το εντυπωσιακό 11-1.
Στο τέταρτο οκτάλεπτο, η ομάδα του Ηλυσιακού εκμεταλλεύθηκε τις πολλές αλλαγές της ΑΕΚ και κατάφερε να σκοράρει 3 τέρματα, ενώ από πλευράς ΑΕΚ η Καράβου σημείωσε 2 γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 13-4.
Επόμενος αγώνας για τη γυναικεία ομάδα πόλο της ΑΕΚ, το βράδυ του Σαββάτου (27/06) στις 21:00 όταν και αντιμετωπίζει τον Ιωνικό.
ΑΕΚ – Ηλυσιακός ΑΟ 13-4
Τα οκτάλεπτα
: 4-0, 2-0, 5-1, 2-3.
ΑΕΚ (Κρητικός): Τσουρή, Παυλή, Καράβου 2, Ασκερίδου, Κανάκη, Πάτερου 1, Μαυρέλου, Στρατιδάκη 2, Κωνσταντά 2, Μπαλωμενάκη 2, Παντελίδου 3, Μπακομήτρου 1, Κωτσού, Καραχριστοδούλου, Γρηγοριάδη.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ (Τσόκας): Πράπα, Χιονά Ι., Μοσκοφίδου 1, Φιροπούλου, Σκαρπαλέζου Μ., Σκαρπαλέζου Ο. 1, Γούση, Διώνη, Χιωνά Σ., Γονίδη, Νικολακοπούλου, Σαράκη, Οκολίτσα, Πασσά 1, Μπαλογιάννη 1.

Ανακοίνωσε Κάργα η ΑΕΚ!



Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την 27χρονη αθλήτρια η οποία αναλαμβάνει να εκτελεί τα καθήκοντα της προπονήτριας των Ακαδημιών Πυγμαχίας και ΜΜΑ
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Σοφία Κάργα.
Η 27χρονη αθλήτρια εντάσσεται στο δυναμικό των μαχητικών αθλημάτων του Συλλόγου, καθώς αποτελεί πλέον αθλήτρια της πυγμαχίας και ΜΜΑ του Συλλόγου και αναλαμβάνει να εκτελεί τα καθήκοντα της προπονήτριας των Ακαδημιών Πυγμαχίας και ΜΜΑ.
Η Σοφία Κάργα βρέθηκε στα Γραφεία του Συλλόγου όπου και υπέγραψε το συμβόλαιό της, με τον Team Manager των μαχητικών αθλημάτων, Άκη Χαραλάμπους, να την υποδέχεται και να τις εύχεται κάθε επιτυχία με τα “κιτρινόμαυρα”.
Σοφία, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

ΟΑΚΑ η καλύτερη και η πιο λογική λύση για τον τελικό

ΟΑΚΑ η καλύτερη και η πιο λογική λύση για τον τελικό

Σε περίπτωση που ο τελικός πραγματοποιηθεί με κόσμο, εφόσον το διασφαλίσουν όλες οι πλευρές 
(ΕΠΟ, Αστυνομία, Ομάδες, Οπαδοί) τότε η καλύτερη επιλογή και η πιο λογική είναι το ΟΑΚΑ. 
Μην ξεχνάμε πως υπάρχει και το θέμα του κορονοϊού και η μεταφορά του κόσμου εκτός Αθήνας 
θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.
Επίσης το ΟΑΚΑ είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα και μπορεί να φιλοξενήσει 
αρκετό κόσμο και από τις δύο πλευρές. Τόσο από πλευράς ΑΕΚ όσο και από Ολυμπιακού, 
ενώ μπορούν να κρατηθούν και οι απαραίτητες αποστάσεις. Αντίθετα, η λύση «Γ. Καραϊσκάκης» 
που προσπαθούν να προωθήσουν στον Ολυμπιακό είναι πάρα πολύ δύσκολο. 
Και από άποψη χωρητικότητας και από ασφάλεια των οπαδών.
Σε περίπτωση που ο τελικός γίνει χωρίς κόσμο, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε γήπεδο της Ελλάδας. Ωστόσο θα έχει χάσει την αίγλη του. Το ποδόσφαιρο άλλωστε είναι λαϊκό άθλημα. 
Είναι για τον λαό. Και καλό θα είναι θα σκεφτούν πολύ πριν πράξουν τα δέοντα όλες οι πλευρές.