Translate

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Το μήνυμα της ΑΕΚ για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Χρέος μας να μην ξεχάσουμε ποτέ»

 





Η ΑΕΚ δεν ξεχνάει τις ρίζες της και με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, έστειλε το δικό της ξεχωριστό μήνυμα.


Αναλυτικά η ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:


«Η μέρα που ξημερώνει, είναι μέρα πόνου για τον Ελληνισμό. Είναι η μέρα που συμβολίζει το ματωμένο τέλος ενός πολιτισμού τριών χιλιάδων χρόνων.

Η 14η Σεπτεμβρίου είναι η επίσημη Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Είναι η ημερομηνία που συμβολικά σηματοδοτεί την τραγική ολοκλήρωση της συστηματικής Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ιωνίας που είχε ξεκινήσει μία δεκαετία πριν.

Η ΑΕΚ, το μεγάλο αθλητικό σύμβολο της Προσφυγιάς, θυμάται και τιμά αυτή την επέτειο. Όχι μόνο σήμερα, αλλά και κάθε μέρα της ύπαρξής της.

Γι' αυτό υπάρχει άλλωστε η ΑΕΚ: για να κρατάει άσβεστη τη μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων και των χιλιάδων ψυχών που πλήρωσαν με θάνατο και με ξεριζωμό το εκδικητικό μένος και τη βαρβαρότητα των αιμοσταγών διωκτών τους.

Δεν ξεχάσαμε ποτέ. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!»







https://www.sdna.gr/podosfairo/1120984_minyma-tis-aek-gia-tin-genoktonia-ton-ellinon-tis-mikras-asias-hreos-mas-na-min?fbclid=IwAR0hoAsELAYwbeO7omFsJwYnE1W7HVeAvjNkcbtw5wCgBCiaurwpifaEeDo



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου